طلاپت
1

جمع كل سبد خريد: 26.000 تومان

مشاهده سبد خریدتسویه حساب

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

۱۰ دلیل “گاز گرفتن طوطی‌”

طلاپتی های عزیز طوطی‌ها یکی از حیوانات خانگی موردعلاقه بیشتر انسان‌ها هستند. با این حال، گاهی رفتارهای عجیبی از آن‌ها سر می‌زند. یکی از عجیب‌ترین رفتارها در طوطی، گاز گرفتن ناگهانی است که معمولاً برای جلب توجه شما اقدام به این کار می‌کنند. همچنین، ممکن است نشانه‌ای از استرس در طوطی به دلیل تغییر محیط، نوع غذا، تغییر در شرایط زندگی و… باشد. در این مقاله از پتسی به بررسی علل گاز گرفتن طوطی و راه‌های مقابله با آن پرداخته‌ایم. پس، با ما همراه باشید.

منظور از گاز گرفتن طوطی چیست؟

قبل از یافتن علت گاز گرفتن طوطی، باید بفهمیم منظور از گاز گرفتن چیست. طوطی‌ها حیوانات شکاری هستند و معمولاً از گاز گرفتن به‌ عنوان یک استراتژی دفاع شخصی استفاده می‌کنند. آن‌ها تنها زمانی گاز می‌گیرند که احساس آسیب‌پذیری یا ترس کنند. دقت کنید که گاز گرفتن طوطی‌ها دلیل بر تهاجمی بودن آن‌ها نیست.

بیشتر بخوانید: علت پف کردن عروس هلندی

نیش واقعی طوطی معمولاً بسیار سریع و سخت است، تا جایی که ممکن است منجر به آسیب و خونریزی شود. این آسیب‌ها نشان‌دهنده گاز گرفته شدن توسط طوطی است. هنگامی که طوطی قصد گاز گرفتن دارد، اغلب دارای پرهای ژولیده و علائم بدنی مانند سوزن زدن چشم است. پس، اگر احساس کردید طوطی قصد گاز گرفتن دارد، سعی کنید از او فاصله بگیرید تا آسیب نبینید.

بیشتر بخوانید: نکات مهم برای مسافرت با طوطی

۱۰ دلیل گاز گرفتن طوطی

طوطی‌ها مانند بیشتر حیوانات خانگی، با صاحبان خود بسیار مهربان هستند. به همین دلیل، وقتی کسی را گاز می‌گیرند، از رفتارشان گیج می‌شوید. علت گاز گرفتن طوطی به شرح زیر است:

۱- جلب‌توجه

یکی از دلایل گاز گرفتن طوطی جلب‌توجه صاحب خود است. از این‌ رو، اگر توجه کافی از شما دریافت نکنند، به راه‌های دیگری مانند گاز گرفتن برای جلب‌توجه متوسل می‌شوند. پس، سعی کنید به طوطی خود توجه نشان داده و از تنها گذاشتن او در قفس برای مدت طولانی خودداری کنید. طوطی‌هایی که نادیده گرفته شده و به مدت طولانی در قفس تنها گذاشته می‌شوند، عصبانیت خود را با گاز گرفتن و نوک‌زنی تخلیه می‌کنند. پس، به پرنده‌تان توجه نشان داده و برای او خارج از قفس وقت بگذارید.

۲- ترس

یکی دیگر از دلایل گاز گرفتن طوطی ترس است. طوطی‌ها ممکن است به هر دلیلی احساس خطر کرده و بترسند و چون راه فراری ندارند، با گاز گرفتن واکنش نشان ‌دهند. پس، بهتر است علت ترس آن‌ها را یافته و اقدامات لازم را انجام دهید تا طوطی در موقعیت‌های ترسناک قرار نگیرد. حتی اگر طوطی از ترس گاز گرفت، سعی کنید او را آرام کرده و از آن موقعیت دور کنید.

۳- خستگی
خستگی و بدخلقی یکی از رایج‌ترین دلایل شروع ناگهانی گاز گرفتن طوطی است. پرندگان به ۱۰ تا ۱۲ ساعت خواب بدون وقفه در شب نیاز دارند و اگر خواب کافی نداشته باشند، بدخلق می‌شوند. پس، سعی کنید محیط مناسبی برای طوطی خود فراهم کنید تا بتواند به اندازه کافی استراحت کند. همچنین، اگر علائمی از خستگی در او دیدید، او را به قفسش بازگردانید و بگذارید بماند و کمی چرت بزند.

بیشتر بخوانید: علت جیغ زدن عروس هلندی

۴- گرسنگی یا تشنگی
ممکن است طوطی پس از مدتی خارج از قفس بودن، بدون هیچ دلیلی شروع به گاز گرفتن کند. در این صورت، احتمال دارد طوطی شما گرسنه یا تشنه باشد، چرا که از ظرف آب و غذای خود دور است. پس، بهتر است طوطی را به قفس بازگردانید تا به آب و غذا دسترسی داشته باشد. همچنین، می‌توانید با پیش‌بینی نیازهای او و دادن نوشیدنی یا خوراکی مانع گاز گرفتن طوطی شوید.

۵- حفظ قلمرو
برای طوطی‌ها، قفس، جفت منتخبشان، اسباب‌بازی‌ها و هر آنچه در پیرامون قفسشان وجود دارد، یک دارایی بزرگ محسوب می‌شود. بنابراین، ممکن است برای حفظ خانه و رابطه خود با جفتشان، کسی را که به‌ عنوان خطر یا رقیب می‌بینند، گاز بگیرند. مشکل گاز گرفتن طوطی برای محافظت از جفت بیشتر منشأ غریزی و هورمونی دارد. شما در این شرایط می‌توانید از استراتژی‌های آموزش پرنده استفاده کنید تا رفتارهای مناسب جایگزین را به او آموزش دهید.

۶- ناامیدی یا استرس
اگر طوطی از شرایط پیرامون خود راضی نباشد، ممکن است احساس ناامیدی و ناراحتی کند یا استرس بگیرد. پس، ‌با روش‌هایی مثل گاز گرفتن سعی می‌کند به شما بگوید که چیزی اشتباه است. ناامیدی ممکن است باعث شود که هر کسی که سعی می‌کند آن‌ها را لمس کند یا نگه دارد را گاز بگیرند. سعی کنید رفتارهای طوطی خود را بشناسید تا راحت‌تر بتوانید او را کنترل کنید. مثلاً اگر طوطی‌ را به روش خاصی نوازش می‌کنید، گاز می‌گیرد یعنی این کار را دوست ندارد.

۷- در حال بازی
طوطی‌ها زمان بازی هیجان‌زده و پرانرژی می‌شوند. گاز گرفتن طوطی در حین بازی یک عکس‌العمل طبیعی و نشانه قدردانی است.

۷- عدم اعتماد و وابستگی
وقتی یک طوطی را به خانه می‌آورید، ایجاد پیوند با آن‌ها به زمان و تلاش نیاز دارد. طوطی نیاز به توجه و محبت دائمی دارد تا در اطراف شما راحت باشد. در روزهای ابتدایی زمانی که سعی در ایجاد پیوند دارید، احتمال گاز گرفتن طوطی هست، زیرا احساس ناراحتی می‌کند. این می‌تواند برای هر فرد جدیدی که سعی می‌کند با آن‌ها پیوند برقرار کند اتفاق بیفتد.

۸- رژیم غذایی نامتعادل
منشأ اکثر مشکلات رفتاری به‌ خصوص گاز گرفتن طوطی رژیم غذایی نامتعادل او است. کمبود انرژی، تحریک‌پذیری و… ناشی از کمبود تغذیه هستند که می‌تواند منجر به بدخلقی طوطی شما گردند. پس، به تغذیه پرنده خانگی خود دقت کنید تا دچار مشکلات رفتاری نشود.

۹- بیماری یا جراحت
طوطی‌ها ممکن است به دلایل مختلفی حال جسمی یا روحی‌شان خوب نباشد و بخواهند تنها باشند. در این صورت اگر بخواهید او را از قفس خارج کنید، ممکن است ناراحت شود و گاز بگیرد. با دیدن علائمی نظیر کم خوردن، کم بازی کردن و امتناع از ارتباط با شما بهتر از به دام‌پزشک مراجعه کنید.

۱۰- تغییرات هورمونی یا فصول
سن بلوغ جنسی طوطی بسته به گونه‌شان متفاوت است و پس از رسیدن به آن، تا حدودی غیرقابل‌پیش‌بینی می‌شوند. آن‌ها ممکن است وابستگی شدیدی به یک نفر یا بیزاری خاصی نسبت به فرد دیگری پیدا کنند. این تغییرات هورمونی می‌تواند باعث ایجاد حس ناامیدی و افسردگی شده و علت گاز گرفتن طوطی باشد. بروز برخی رفتار هورمونی، به‌ ویژه در فصول خاص، بخشی از زندگی طوطی شما بعد از بلوغ خواهد بود. بنابراین، مهم است آنچه که هورمون‌های طوطی را تحریک می‌کند بشناسید و از تحریک غرایز جنسی او جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید:

چه چیزهایی باعث استرس طوطیسانان میشود؟

اهمیت ویتامینها در سلامت پرنده

علت سروصدای طوطی برزیلی

دلایل ورم روده و درمان آن

طلاپت

We have found an easier way to communicate with our users : Subscribe to channel

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: