طلاپت
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

چرا عروس هلندی روی تخم‌هایش نمی‌خوابد؟

عروس هلندی یکی از پرندگان زینتی است که روحیه بسیار حساسی دارد. این پرنده ممکن است بعد از تخم گذاری، تخم‌های خود را از قفس بیرون انداخته و یا اصلا روی آن‌ها نخوابد. این موضوع می‌تواند علت‌های مختلفی داشته‌باشد که در ادامه به آن‌ها پرداخته شده است. 

عروس هلندی ممکن است بعد از تخم گذاری به دلایل مختلفی تمایل نداشته باشد که روی تخم‌ها بخوابد که در ابتدا باید موضوع را بررسی و تا جایی که امکان دارد آن را رفع کنید. طوطی عروس از جمله پرندگانی است که به شرایط محیط واکنش نشان می‌دهد و روحیه بسیار حساسی دارد. اگر رفتار مناسبی با آن نداشته باشید سریعا دچار استرس می‌شود.

این استرس در زمان تخم گذاری بیشتر بوده و کوچکترین صدا یا عامل استرس زایی میتواند منجر به نخوابیدن پرنده روی تخم ها شود. در ادامه علت های اصلی این امر بیان شده است:

دلایلی که پرنده های مولد روی تخم های خود نمی خوابند :

  • ترس و استرس
  • رژیم غذایی ضعیف و خوردن تخم ها توسط ماده
  • بی نطفه بودن تخم
  • مردن جوجه ها در تخم
  • دستکاری شدن تخم ها به دست صاحب پرنده
  • ایجاد مزاحمت در پرنده ها
  • غیر استاندارد بودن لانه
  • بی تجربه بودن جفت ها
  • جفت گیری به خاطر مستی

دقت داشته باشید که یکی از علت های اصلی نخوابیدن عروس هلندی روی تخم هایش، کامل نشدن دوران تخم گذاری است. به بیان دیگر، اغلب پرنده ها بعد از گذاشتن تخم سوم، اقدام به خوابیدن روی تخم میکنند و در زمان گذاشتن تخم اول و دوم، روی تخم ها نمی خوابند.

1- مناسب نبودن شرایط نگهداری

در زمان تخم گذاری این پرنده باید به آن توجه ویژه‌ای داشت چرا که عروس هلندی پرنده‌ای کنجکاو و با هوش است و اگر شرایط نگهداری آن مناسب نباشد پرنده دچار آسیب می‌شود. پس قبل از هرچیز باید قفس پرنده را در محیطی آرام و مناسب قرار داد.

نکته مهم بعدی برای آنکه شرایط مناسبی را برای جوجه کشی این پرنده فراهم کنید داشتن یک لانه بزرگ و مناسب است. چرا که استاندارد نبودن و کوچک بودن لانه عروس هلندی باعث می‌شود پرنده حس خوبی نداشته‌باشد و در نتیجه تمایلی به خوابیدن روی تخم‌ها ندارد. در این صورت باید لانه پرنده را عوض کنید و متناسب با نیاز آن فضای بزرگ و مناسبی را برای عروس هلندی ایجاد کنید تا بتواند بعد از تخم گذاری روی تخم‌هایش بخوابد و جوجه‌های سرحالی را پرورش دهد.

بیشتر بخوانید: علت پرکنی طوطیسانان

2- استرس و بیماری‌های گوناگون در عروس هلندی

این پرنده باهوش و بامزه روحیه‌ای بسیار حساس دارد و اگر در محیط مناسبی نباشد ممکن است دچار ترس شود. داشتن استرس در عروس هلندی باعث ایجاد بیماری‌های مختلف می‌شود و همین موضوع یکی از دلایل نخوابیدن پرنده روی تخم‌ها است. از جمله عواملی که در عروس هلندی باعث ایجاد استرس می‌شود می‌توان به دیدن حیوانات شکاری، صدای بلند، بد رفتاری با پرنده، تنهایی و تغییر محل قفس اشاره کرد.

در زمان تخم گذاری این پرنده زینتی باید تا جایی که امکان دارد پرنده را از شرایط فوق دور نگه داشت و محیطی آرام و به دور از تنش برای عروس هلندی ایجاد کرد. این پرنده زینتی در صورت داشتن استرس روی تخم‌ها نمی‌خوابد پس حتما قفس پرنده را در محیطی آرام و ساکت قرار دهید.

بیشتر بخوانید: تاثیر حیوانات خانگی بر کودکان

3- مراقب تغذیه عروس هلندی باشید

تغذیه یکی از موارد مهم و ضروری برای عروس هلندی است که باعث رشد بهتر و سرحال بودن پرنده می‌شود. در رژیم غذایی این پرنده باید از انواع ویتامین‌ها و مکمل‌ها استفاده کرد تا تمام نیازهای بدن پرنده زینتی را رفع نمایید.

عروس هلندی زمانی که تغذیه نامناسب داشته باشد احساس ضعف و گرسنگی می‌کند در این زمان پرنده ضعیف شده و تمایلی به خوابیدن روی تخم ها ندارد. در این صورت می‌توانید در رژیم غذایی پرنده از غذاهای مقوی استفاده کنید تا پرنده به اندازه کافی تقویت شود. پس حتما نوع تغذیه و مکمل های ضروری این پرنده را فراموش نکنید. دقت داشته باشید که تغییر ناگهانی جیره غذایی عروس هلندی در زمان تخم گذاری نیز میتواند سبب استرس او گردد.

4- بی نطفه بودن و یا خراب شدن تخم‌ها

عروس هلندی جز پرندگانی است که از همان روزهای اولیه می‌تواند ضربان تخم‌هایش را حس کند و به همین دلیل می‌تواند تخم نطفه دار و بی نطفه را تشخیص دهد. این پرنده زینتی اگر حس کند که تخم‌ها نطفه دار نیستن روی آن‌ها نمی‌خوابد و آن‌ها را از قفس بیرون می‌اندازد. در بعضی شرایط ممکن است تخم‌ها به هر دلیل خراب شوند و نطفه‌ای در آن‌ها تشکیل نشود و یا ممکن است جوجه‌ها داخل تخم‌ها مرده باشند. همین موضوع باعث می‌شود که عروس هلندی روی تمام تخم ها یا برخی از تخم هایش نخوابد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع نژاد گرینچیک

5- در زمان تخم‌گذاری پرنده نباید لانه را دستکاری کرد

زمان تخم‌گذاری عروس هلندی یکی از مراحل مهم در زندگی این پرنده محسوب می‌شود که اگر نکات مهم را رعایت نکنید پرنده تمایلی به جوجه کشی ندارد و تخم‌ها را از قفس به بیرون می‌اندازد. یکی از این نکات مهم دستکاری نکردن قفس پرنده است.

در بعضی مواقع صاحب پرنده ممکن است زمانی که عروس هلندی روی تخم‌ها خوابیده به دلایل مختلف به قفس پرنده دست بزند و چندین بار به قفس پرنده سر زده و تخم‌ها را بررسی کند. در این صورت پرنده دچار استرس شده، محیط را ناامن می داند و روی تخم هایش نمی خوابد.

توجه کنید زمانی که قفس پرنده را برای مدت طولانی در یک محیط نگهداری می‌کنید عروس هلندی به این شرایط عادت می کند. اگر بخواهید دوباره جای آن را عوض کنید تا پرنده بخواهد با شرایط جدید سازگاری پیدا کند کمی زمان ببرد. پس در زمان تخم‌گذاری به هیچ عنوان قفس پرنده را جابجا نکنید چرا که باعث ایجاد حس ناامنی در آن شده و تمایلی به خوابیدن روی تخم‌ها ندارد.

معمولا در جفت های جوان که ماده برای اولین بار تخم گذاری میکند، این اتفاق رایج است. پرنده جوان بی تجربه پس از تخم گذاری روی تخم ها نمی خوابد و یا نمیتواند به درستی از تخم ها نگهداری کند. بنابراین گفته می شود که در دفعات اولیه تخم گذاری، امید زیادی به باز شدن تخم ها و تولد تمام جوجه ها نداشته باشید.

7- استفاده بیش از حد از مکمل‌ها

بدن عروس هلندی به جز غذا به مکمل‌ها و ویتامین‌های نیاز دارد. اگر این مواد تامین نشود ممکن است پرنده ضعیف شده و نتواند تخم‌های سالم و خوبی را پرورش دهد. در زمان جفت‌گیری برای تقویت بیشتر و ضعیف نشدن پرنده از مکمل‌ها استفاده می‌شود تا از این طریق تمام کمبودهای بدن عروس هلندی رفع گردد.

در این شرایط به عروس هلندی غذاهای مقوی و با طبع گرم می‌دهند که باعث تحریک آن می‌شود. اما در بعضی مواقع ممکن است عروس هلندی نر به دلیل استفاده بیش از حد از مکمل‌ها تمایل به جفت‌گیری بیشتر داشته باشد. همین موضوع باعث می‌شود که از خوابیدن جنس ماده روی تخم‌ها جلوگیری کند.

لازم است پس از تخم گذاری ماده، به آن ها غذاهایی با طبع سرد دهید تا تمایلی به جفت گیری مجدد نداشته باشند.

از آنجایی که عروس هلندی جز پرندگان باهوش و حساس به حساب می‌آید پس باید در زمان نگهداری مراقبت‌های لازم را برای رشد بهتر این پرنده انجام دهید. زمان تخم گذاری عروس هلندی یکی از مهمترین دوران زندگی این پرنده است که اگر حس خوبی با محیط اطراف نداشته‌باشد تمایلی به جوجه کشی ندارد. بنابراین تخم‌ها را از قفس به بیرون پرتاب می‌کند و روی آن‌ها نمی‌خوابد. پس باید حتما در زمان تخم گذاری عروس هلندی، محیطی آرام در اختیار او قرار دهید بتواند جوجه‌های قوی و سالمی را پرورش دهد.

طلاپت

We have found an easier way to communicate with our users : Subscribe to channel

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: