علل کندن پر جوجه ها توسط والدین
یکی از شایع ترین مشکلات در میان پرندگان کندن پر جوجه ها توسط والدین است، در این شرایط والدین اقدام به کندن پرهای اطراف گردن جوجه ها کرده و به مرور زمان بقیه پرهای بدن آنها را نیز میکنند.علت پرکنی جوجه عروس هلندی توسط والدین بسیار است که در این مقاله ازطلا پت به موارد مهم اشاره شده است.
علل کندن پر جوجه ها توسط والدین
پرکنی یکی از عادات رفتاری نادرست والدین طوطی سانان است که این اقدام را علیه جوجه های خود میکنند. این عمل بیشتر در بین عروس هلندی ها رخ میدهد و با پدید آمدن اولین غلاف های پر اقدام به پرکنی می کنند که علت وقوع این عمل به دلایل مختلفی بستگی دارد و در ادامه به بیان هر یک از آنها خواهیم پرداخت….
۱). بی تجربگی والدین
پرکنی اغلب توسط جفت های جوان و بی تجربه رخ میدهد در یک چنین مواقعی بهتر است بعد از وقوع اولین علائم پرکنی جوجه ها را از والدین جدا کرده و خود آن را بزرگ کنید تا آسیب جدی به جوجه ها وارد نشود.
۲). تمایل به تولید مثل مجدد
یکی از عوامل مشکل ساز که منجر به افزایش میل تولید مثل در پرندگان والد میشود استفاده از جیره غذایی نادرست است به طوری که تغذیه آنها را بیشتر غذاهای مست کننده تشکیل میدهند.
بنابراین توصیه میشود در این دوران از دادن غذایی با طبع گرم به پرندگان بپرهیزید تا با مستی مجدد به دنبال تولید مثل نباشند.
۳). افزایش دوره های تکثیر از یک جفت مولد
برخی از افراد اقدام به تکثیر های افراطی و مداوم از جفت های مولد در بازه های زمانی کوتاه مدت به عنوان مثال یکسال کرده که این در نهایت منجر به خستگی جفت ها شده و تمایلی به رسیدگی به پرنده های خود نخواهند داشت که گاه شرایط در حدی حاد میشود که ممکن است جوجه خود را از بین ببرند.
توصیه میشود دوره های تکثیر از جفت مولد را اصولی پیش ببرید.
۴). دخالت صاحبان پرنده در امور آنها
مشاهده مکرر، سرک کشیدن های گاه و بی گاه به داخل قفس و یا لانه، بازی کردن با جفت ها از دخالت هایی است که صاحبین پرنده انجام میدهند و با سلب آرامش از آنها پرخاشگری در پرنده نمود پیدا میکند.
۵). کمبود لوازم لانه سازی
در صورتی که شرایط مناسب را در داخل قفس برای پرنده ایجاد نکنید و او نیاز به لانه سازی داشته باشد و عدم دسترسی به مواد لازم باعث میشود پرهای جوجه های خود را کنده و اقدام به این کار کند.
۶). دور کردن جوجه ها از لانه و تخم های تازه
اگر به تازگی تخم گذاری صورت گرفته والدین به جوجه های تازه متولد شده به دید مزاحم مینگرند و به تعبیری برای دور کردن آنها از لانه و حفاظت از تخم های جدید اقدام به پرکنی میکنند.
توجه داشته باشید که جوجه ها در ۴۰ روز اول به بیشترین رسیدگی نیاز دارند و در صورت مشاهده پرکنی باید از پدر و مادر جدا شوند.
پیشگیری
برای جلوگیری از این امر بهتر است میزان تولید مثل پرنده را کنترل کنید.
جهت مقابله با جوانی و بی تجربگی بهتر است در ماه های اولیه خود جفت گیری صورت نگیرد. همچنین اگر پرکنی شدید است جوجه ها را از قفس خارج کنید.
بیشتر بخوانید: